Úhoř po italsku
Ingredience
Mrkev kořen |
100 g |
Olej rostlinný |
210 ml |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Strouhanka |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Úhoř říční |
1000 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou mrkev nadrobno nakrájíme a vložíme do kastrolu spolu s celým pepřem. Úhoře stáhneme z kůže, omyjeme, nakrájíme na kousky a osolíme. Přidáme do kastrolu k mrkvi, zalijeme vínem a zvolna vaříme těsně při bodu varu asi 15 minut. Měkké maso vyjmeme a necháme okapat.
- Vejce rozšleháme se solí, pepřem a lžičkou oleje. Kousky úhoře ve směsi namočíme a potom je obalíme ve strouhance. Na pánvi na horkém oleji smažíme dozlatova.
- Na talířích ozdobíme kousky úhoře snítkou petrželky. Podáváme s bílým pečivem.