Úhoř po italsku

Ingredience


Mrkev kořen 100 g
Olej rostlinný 210 ml
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Strouhanka 5 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Úhoř říční 1000 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou mrkev nadrobno nakrájíme a vložíme do kastrolu spolu s celým pepřem. Úhoře stáhneme z kůže, omyjeme, nakrájíme na kousky a osolíme. Přidáme do kastrolu k mrkvi, zalijeme vínem a zvolna vaříme těsně při bodu varu asi 15 minut. Měkké maso vyjmeme a necháme okapat.
  2. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a lžičkou oleje. Kousky úhoře ve směsi namočíme a potom je obalíme ve strouhance. Na pánvi na horkém oleji smažíme dozlatova.
  3. Na talířích ozdobíme kousky úhoře snítkou petrželky. Podáváme s bílým pečivem.