Kořeněné tresčí kousky
Ingredience
Filé z aljašské tresky |
1000 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
200 ml |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené filé nakrájíme na menší kousky. Obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
- Obalené kousky filé smažíme na pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty po každé straně. Po usmažení posypeme každý kousek mletou paprikou a špetkou soli.
- Můžeme podávat horké i studené.