Římský chléb

Ingredience


Artyčoky sterilované 150 g
Bazalka 5 g
Chléb celozrnný pšeničný 1 ks
Olej olivový 25 ml
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 50 g
Rajčatová pasta 6 polévková lžíce
Salám Mortadela 250 g
Sůl 5 g
Šunka dušená 250 g
Sýr Gouda 45% 100 g
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chléb vodorovně rozpůlíme kousek pod vrchní kůrkou a obě části částečně vydlabeme, aby se dovnitř vešla náplň. Obě části chleba zevnitř potřeme olivovým olejem a rajčatovou pastou a odspodu postupně klademe vrstvy uzeniny, sýra a artyčoků s bazalkou, rajčaty a žampiony. Osolíme je a opepříme.
  2. Náplň zakryjeme druhou polovinou chleba a pevně stáhneme. Obě části několikrát převážeme provázkem, chléb zabalíme do fólie a vložíme na noc do lednice. Zatížíme jej, aby se chutě jednotlivých surovin řádně promísily.
  3. Chléb rozbalíme, přestřihneme provázek, nakrájíme na porce a podáváme v ubrousku.