Římský chléb
Ingredience
Artyčoky sterilované |
150 g |
Bazalka |
5 g |
Chléb celozrnný pšeničný |
1 ks |
Olej olivový |
25 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
50 g |
Rajčatová pasta |
6 polévková lžíce |
Salám Mortadela |
250 g |
Sůl |
5 g |
Šunka dušená |
250 g |
Sýr Gouda 45% |
100 g |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chléb vodorovně rozpůlíme kousek pod vrchní kůrkou a obě části částečně vydlabeme, aby se dovnitř vešla náplň. Obě části chleba zevnitř potřeme olivovým olejem a rajčatovou pastou a odspodu postupně klademe vrstvy uzeniny, sýra a artyčoků s bazalkou, rajčaty a žampiony. Osolíme je a opepříme.
- Náplň zakryjeme druhou polovinou chleba a pevně stáhneme. Obě části několikrát převážeme provázkem, chléb zabalíme do fólie a vložíme na noc do lednice. Zatížíme jej, aby se chutě jednotlivých surovin řádně promísily.
- Chléb rozbalíme, přestřihneme provázek, nakrájíme na porce a podáváme v ubrousku.