Rizoto s modrým sýrem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rýže arborio |
200 g |
Špenát listový čerstvý |
200 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Gorgonzola |
200 g |
Víno bílé |
60 ml |
Vývar z hovězích kostí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ve hrnci rozpálíme olej a pár minut v něm necháme změknout nakrájený česnek a cibulku. Přisypeme rýži a důkladně ji v oleji opražíme.
- Přilijeme víno a rýži vaříme, dokud se víno nevstřebá. Postupně přiléváme vařící vývar, vždy až se vstřebá předchozí dávka. Stejným způsobem pokračujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová.
- Přisypeme nasekaný špenát a sýr a vše dochutíme. Rizoto zamícháme a vaříme, až špenát mírně povadne a sýr se rozpustí. Podáváme horké.