Rizoto s modrým sýrem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Rýže arborio 200 g
Špenát listový čerstvý 200 g
Sůl 5 g
Sýr Gorgonzola 200 g
Víno bílé 60 ml
Vývar z hovězích kostí 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve hrnci rozpálíme olej a pár minut v něm necháme změknout nakrájený česnek a cibulku. Přisypeme rýži a důkladně ji v oleji opražíme.
  2. Přilijeme víno a rýži vaříme, dokud se víno nevstřebá. Postupně přiléváme vařící vývar, vždy až se vstřebá předchozí dávka. Stejným způsobem pokračujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová.
  3. Přisypeme nasekaný špenát a sýr a vše dochutíme. Rizoto zamícháme a vaříme, až špenát mírně povadne a sýr se rozpustí. Podáváme horké.