Irské rybí řízky

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 0.5 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 300 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 kávová lžička
Platýz - filety 600 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 0.5 kávová lžička
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, nasekanou petrželkou, tymiánem, solí a pepřem. Přilijeme asi 100 ml vody a vše dobře promícháme. Těstíčko má mít hustotu smetany.
  2. Omyté a osušené filety namočíme v těstíčku a po okapání smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Těstíčko nabude na objemu a bude křupavé, rybí maso zůstane uvnitř šťavnaté.
  3. Podáváme s vařenými bramborami.