Irské rybí řízky
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
300 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Platýz - filety |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, nasekanou petrželkou, tymiánem, solí a pepřem. Přilijeme asi 100 ml vody a vše dobře promícháme. Těstíčko má mít hustotu smetany.
- Omyté a osušené filety namočíme v těstíčku a po okapání smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Těstíčko nabude na objemu a bude křupavé, rybí maso zůstane uvnitř šťavnaté.
- Podáváme s vařenými bramborami.