Polévka rybí s chilli
Ingredience
Bambusové výhonky |
100 g |
Chilli omáčka |
3 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Filé rybí |
400 g |
Houby Shitake sušené |
15 g |
Hrášek |
100 g |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
3 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velké mísy dáme houby, nalijeme na ně dostatek vody, aby byly pokryté, necháme 5 minut stát. V cedníku je necháme okapat a poté nakrájíme na větší kousky.
- Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 5 minut. Přidáme hrášek, bambusové výhonky, chilli omáčku, sójovou omáčku a vývar, uvedeme do varu. Přidáme koriandr a tresku, necháme 5 minut vařit, aby se ryba důkladně provařila.
- Polévku nalijeme do misek, ozdobíme koriandrem a podáváme horkou.