Polévka rybí s chilli

Ingredience


Bambusové výhonky 100 g
Chilli omáčka 3 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Filé rybí 400 g
Houby Shitake sušené 15 g
Hrášek 100 g
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 3 polévková lžíce
Vývar zeleninový 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velké mísy dáme houby, nalijeme na ně dostatek vody, aby byly pokryté, necháme 5 minut stát. V cedníku je necháme okapat a poté nakrájíme na větší kousky.
  2. Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 5 minut. Přidáme hrášek, bambusové výhonky, chilli omáčku, sójovou omáčku a vývar, uvedeme do varu. Přidáme koriandr a tresku, necháme 5 minut vařit, aby se ryba důkladně provařila.
  3. Polévku nalijeme do misek, ozdobíme koriandrem a podáváme horkou.