Polévka kyselá a ostrá

Ingredience


Bambusové výhonky 60 g
Cibulka jarní 3 ks
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 kávová lžička
Sherry brandy 1 polévková lžíce
Shiitake houby 6 ks
Sůl 1 špetka
Sýr sójový - Tofu 150 g
Vepřové maso libové 125 g
Vývar zeleninový 6 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Procedíme houby, vymačkáme z nich vodu a vyhodíme tvrdé nohy. Pokrájíme na jemno. Na tenké nudličky nakrájíme tofu, maso a bambusové výhonky.
  2. Ve velké pánvi uvedeme vývar do varu a přidáme všechny ingredience, přivedeme k varu a povaříme minutu. Přidáme víno, vinný ocet a sójovou omáčku.
  3. Polévku podáváme horkou, ozdobenou jarní cibulkou.