Polévka kyselá a ostrá
Ingredience
Bambusové výhonky |
60 g |
Cibulka jarní |
3 ks |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Sherry brandy |
1 polévková lžíce |
Shiitake houby |
6 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr sójový - Tofu |
150 g |
Vepřové maso libové |
125 g |
Vývar zeleninový |
6 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Procedíme houby, vymačkáme z nich vodu a vyhodíme tvrdé nohy. Pokrájíme na jemno. Na tenké nudličky nakrájíme tofu, maso a bambusové výhonky.
- Ve velké pánvi uvedeme vývar do varu a přidáme všechny ingredience, přivedeme k varu a povaříme minutu. Přidáme víno, vinný ocet a sójovou omáčku.
- Polévku podáváme horkou, ozdobenou jarní cibulkou.