Italské telecí kotlety
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
6 stroužek |
Citronová kůra |
2 kávová lžička |
Lilek |
200 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
100 g |
Telecí pečeně |
600 g |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Víno červené |
50 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozpálíme olej a vložíme telecí maso, přisypeme citronovou kůru, stroužky česneku a tymián a maso z každé strany osmažíme. Potom kotlety a česnek vyjmeme z pánve, udržujeme v teple.
- V pánvi rozpálíme zbytek oleje a během 3 minut v něm zprudka osmažíme lilek. Přilijeme víno, přisypeme rajčata a bazalku a dusíme ještě 3 minuty, nebo dokud není měkký. Opepříme.
- Telecí kotlety rozdělíme na talíře a podáváme je s česnekem a lilkem.