Italské telecí kotlety

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 6 stroužek
Citronová kůra 2 kávová lžička
Lilek 200 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 100 g
Telecí pečeně 600 g
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Víno červené 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme telecí maso, přisypeme citronovou kůru, stroužky česneku a tymián a maso z každé strany osmažíme. Potom kotlety a česnek vyjmeme z pánve, udržujeme v teple.
  2. V pánvi rozpálíme zbytek oleje a během 3 minut v něm zprudka osmažíme lilek. Přilijeme víno, přisypeme rajčata a bazalku a dusíme ještě 3 minuty, nebo dokud není měkký. Opepříme.
  3. Telecí kotlety rozdělíme na talíře a podáváme je s česnekem a lilkem.