Slanečkové filé v oleji

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 100 g
Mléko plnotučné 500 ml
Nové koření celé 10 ks
Olej rostlinný 100 g
Pepř černý celý 10 ks
Slaneček 500 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slanečky vykucháme, očistíme, stáhneme z kůže, omyjeme a vykostíme. Namočíme je do mléka zředěného 1:1 vodou nejméně na 12 hodin.
  2. Slanečky vyjmeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli krátce spaříme vroucí vodou s kořením, nakrájíme na kolečka a střídavě se slanečky vrstvíme do čisté sklenice.
  3. Vše zalijeme olejem a necháme 12 hodin proležet v chladničce.