Slanečkové filé v oleji
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
100 g |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Nové koření celé |
10 ks |
Olej rostlinný |
100 g |
Pepř černý celý |
10 ks |
Slaneček |
500 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slanečky vykucháme, očistíme, stáhneme z kůže, omyjeme a vykostíme. Namočíme je do mléka zředěného 1:1 vodou nejméně na 12 hodin.
- Slanečky vyjmeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli krátce spaříme vroucí vodou s kořením, nakrájíme na kolečka a střídavě se slanečky vrstvíme do čisté sklenice.
- Vše zalijeme olejem a necháme 12 hodin proležet v chladničce.