Polévka z kuřecích křídel, krků a skeletů s knedlíčky

Ingredience


Celer bulvový 200 g
Houby sušené 1 polévková lžíce
Kuřecí křídla 4 ks
Kuřecí krk 4 ks
Kuřecí prsa 4 ks
Libeček 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Muškátový květ 1 špetka
Nové koření celé 3 ks
Pepř černý celý 6 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 2 ks
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Strouhanka 150 g
Sůl 2.75 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli rozpůlíme, česnek a zeleninu oloupeme, petrželovou nať drobně nasekáme.
  2. Dobře opraná kuřecí křídla, krky a skelety vložíme do většího hrnce s vodou, přisypeme lžičku soli, koření, libeček, houby a vaříme na mírném plameni.
  3. Mezitím připravíme houskové knedlíčky. V misce smícháme strouhanku se změklým máslem, zbylou solí, vejcem, mlékem, muškátovým květem a pepřem. Z dobře umíchaného těsta tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme zhruba čtyři minuty ve vroucí vodě.
  4. Po čtyřiceti minutách přidáme zeleninu, dovaříme.
  5. Poté polévku přecedíme, do vývaru přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, obrané maso a zvlášť uvařené houskové knedlíčky. Na talířích polévku zdobíme petrželovou natí.