Polévka z kuřecích křídel, krků a skeletů s knedlíčky
Ingredience
Celer bulvový |
200 g |
Houby sušené |
1 polévková lžíce |
Kuřecí křídla |
4 ks |
Kuřecí krk |
4 ks |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Libeček |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Muškátový květ |
1 špetka |
Nové koření celé |
3 ks |
Pepř černý celý |
6 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
2 ks |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
2.75 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli rozpůlíme, česnek a zeleninu oloupeme, petrželovou nať drobně nasekáme.
- Dobře opraná kuřecí křídla, krky a skelety vložíme do většího hrnce s vodou, přisypeme lžičku soli, koření, libeček, houby a vaříme na mírném plameni.
- Mezitím připravíme houskové knedlíčky. V misce smícháme strouhanku se změklým máslem, zbylou solí, vejcem, mlékem, muškátovým květem a pepřem. Z dobře umíchaného těsta tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme zhruba čtyři minuty ve vroucí vodě.
- Po čtyřiceti minutách přidáme zeleninu, dovaříme.
- Poté polévku přecedíme, do vývaru přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, obrané maso a zvlášť uvařené houskové knedlíčky. Na talířích polévku zdobíme petrželovou natí.