Cassata po veronsku

Ingredience


Kandované ovoce 40 g
Likér mandlový - Amaretto 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 120 ml
Čokoláda hořká 60 g
Cukr krupice 250 g
Kandované ovoce 3 polévková lžíce
Korpus na dort 1 ks
Likér mandlový - Amaretto 2 polévková lžíce
Pistácie 2 polévková lžíce
Ricotta 500 g
Skořice mletá 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ušleháme ricottu s cukrem najemno a rozdělíme napůl. Do jedné poloviny přimícháme nasekané pistáciové oříšky a ovoce, do druhé pak skořici, čokoládu a amaretto.
  2. Do dortové formy dáme plát korpusu a na něj rozetřeme pistáciový krém a navrch další plát korpusu. Na něj rozetřeme čokoládový krém a formu vložíme do chladničky.
  3. Krém na dezert ušleháme ze smetany a amaretta dojemna a dohusta. Před servírováním cassatu vyklopíme a ozdobíme smetanou a kandovaným ovocem.