Cassata po veronsku
Ingredience
Kandované ovoce |
40 g |
Likér mandlový - Amaretto |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
120 ml |
Čokoláda hořká |
60 g |
Cukr krupice |
250 g |
Kandované ovoce |
3 polévková lžíce |
Korpus na dort |
1 ks |
Likér mandlový - Amaretto |
2 polévková lžíce |
Pistácie |
2 polévková lžíce |
Ricotta |
500 g |
Skořice mletá |
3 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Ušleháme ricottu s cukrem najemno a rozdělíme napůl. Do jedné poloviny přimícháme nasekané pistáciové oříšky a ovoce, do druhé pak skořici, čokoládu a amaretto.
- Do dortové formy dáme plát korpusu a na něj rozetřeme pistáciový krém a navrch další plát korpusu. Na něj rozetřeme čokoládový krém a formu vložíme do chladničky.
- Krém na dezert ušleháme ze smetany a amaretta dojemna a dohusta. Před servírováním cassatu vyklopíme a ozdobíme smetanou a kandovaným ovocem.