Drůbeží polévka s kysanou smetanou

Ingredience


Bujón slepičí 0.5 kostka
Cibule 1 ks
Kmín drcený 1 špetka
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Smetana zakysaná 14% 300 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
Žaludky drůbeží 280 g
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Drůbeží žaludky dobře očistíme a nakrájíme, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky.
  2. V silnostěnném hrnci na tuku osmažíme cibuli, přidáme žaludky, krátce osmažíme, zalijeme vodou. Přidáme kmín, sůl, bujon a vaříme, až jsou žaludky poloměkké. Poté přidáme žampiony a polévku dovaříme.
  3. Do hotové polévky vlijeme smetanu rozšlehanou s moukou a necháme alespoň deset minut probublávat.