Drůbeží polévka s kysanou smetanou
Ingredience
Bujón slepičí |
0.5 kostka |
Cibule |
1 ks |
Kmín drcený |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Smetana zakysaná 14% |
300 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
Žaludky drůbeží |
280 g |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Drůbeží žaludky dobře očistíme a nakrájíme, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky.
- V silnostěnném hrnci na tuku osmažíme cibuli, přidáme žaludky, krátce osmažíme, zalijeme vodou. Přidáme kmín, sůl, bujon a vaříme, až jsou žaludky poloměkké. Poté přidáme žampiony a polévku dovaříme.
- Do hotové polévky vlijeme smetanu rozšlehanou s moukou a necháme alespoň deset minut probublávat.