Hrášková polévka z Francie
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Hrachové lusky |
1.5 kg |
Máslo čerstvé |
30 g |
Máta |
1 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 g |
Salát hlávkový |
375 g |
Sůl |
1 g |
Vývar drůbeží |
1.25 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo rozehřejeme, zpěníme cibuli do změknutí.
- Přidáme nahrubo nakrájené salátové listy a 2 minuty opékáme za stálého míchání. Přisypeme mouku a mícháme ještě cca 2 minuty. Přidáme hrášek, vývar, cukr a snítky máty. Přivedeme k varu a pozvolna přikryté vaříme asi 10-20 minut, až je hrášek měkký.
- Snítky máty vyjmeme a polévku rozmixujeme.
- Znovu prohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horkou, ozdobenou čerstvou nasekanou mátou.