Hrášková polévka z Francie

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Hrachové lusky 1.5 kg
Máslo čerstvé 30 g
Máta 1 g
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 g
Salát hlávkový 375 g
Sůl 1 g
Vývar drůbeží 1.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo rozehřejeme, zpěníme cibuli do změknutí.
  2. Přidáme nahrubo nakrájené salátové listy a 2 minuty opékáme za stálého míchání. Přisypeme mouku a mícháme ještě cca 2 minuty. Přidáme hrášek, vývar, cukr a snítky máty. Přivedeme k varu a pozvolna přikryté vaříme asi 10-20 minut, až je hrášek měkký.
  3. Snítky máty vyjmeme a polévku rozmixujeme.
  4. Znovu prohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horkou, ozdobenou čerstvou nasekanou mátou.