Polévka cizrnová s rajčaty
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cizrna konzervovaná |
400 g |
Cuketa |
2 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
2 ks |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Špenát listový čerstvý |
225 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
100 g |
Vývar drůbeží |
8.5 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme nakrájený pórek a pokrájené cukety a rajčata. Smažíme za občasného míchání 5 minut. Přidáme rozetřený česnek, rajčatový protlak, kuřecí vývar, bobkový list a konzervovanou okapanou cizrnu. Uvedeme do varu a necháme 5 minut povařit.
- Pokrájíme najemno listy špenátu, přidáme do polévky, vaříme 2 minuty. Dle chuti osolíme a opepříme. Vyndáme z polévky bobkový list a polévku podáváme s nastrouhaným parmezánem.