Polévka cizrnová s rajčaty

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cizrna konzervovaná 400 g
Cuketa 2 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 2 ks
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Špenát listový čerstvý 225 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Vývar drůbeží 8.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme nakrájený pórek a pokrájené cukety a rajčata. Smažíme za občasného míchání 5 minut. Přidáme rozetřený česnek, rajčatový protlak, kuřecí vývar, bobkový list a konzervovanou okapanou cizrnu. Uvedeme do varu a necháme 5 minut povařit.
  2. Pokrájíme najemno listy špenátu, přidáme do polévky, vaříme 2 minuty. Dle chuti osolíme a opepříme. Vyndáme z polévky bobkový list a polévku podáváme s nastrouhaným parmezánem.