Česneková polévka s rajčaty

Ingredience


Česnek 30 g
Cibule 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 g
Pesto 5 g
Rajčata 1 kg
Sůl 1 g
Vývar drůbeží 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpůlená rajčata poklademe v jedné vrstvě řezem dolů do pekáče. Grilujeme asi 3 minuty, až slupky ztmavnou.
  2. Rajčata vyndáme a vložíme do kastrolu, dusíme do změknutí ve vlastní šťávě za stálého míchání.
  3. Rozmixujeme je a prolisujeme jemným sítem.
  4. Ve větším hrnci zpěníme na oleji najemno nakrájenou cibuli a polovinu z pěti nadrobno nakrájených stroužků česneku. Zalijeme vývarem, přidáme prolisovaná rajčata, zbytek česneku, vaříme ještě cca 5 minut.
  5. Podle chuti osolíme, opepříme. Na stůl dáme pesto, které si můžeme přidat do polévky.