Česneková polévka s rajčaty
Ingredience
Česnek |
30 g |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pesto |
5 g |
Rajčata |
1 kg |
Sůl |
1 g |
Vývar drůbeží |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpůlená rajčata poklademe v jedné vrstvě řezem dolů do pekáče. Grilujeme asi 3 minuty, až slupky ztmavnou.
- Rajčata vyndáme a vložíme do kastrolu, dusíme do změknutí ve vlastní šťávě za stálého míchání.
- Rozmixujeme je a prolisujeme jemným sítem.
- Ve větším hrnci zpěníme na oleji najemno nakrájenou cibuli a polovinu z pěti nadrobno nakrájených stroužků česneku. Zalijeme vývarem, přidáme prolisovaná rajčata, zbytek česneku, vaříme ještě cca 5 minut.
- Podle chuti osolíme, opepříme. Na stůl dáme pesto, které si můžeme přidat do polévky.