Chřestová polévka s bazalkou

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Brambory 250 g
Česnek 12 g
Chřest bílý 500 g
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 1 g
Vývar drůbeží 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce dáme oloupané ma čtvrtky nakrájené brambory, vývar a uvaříme do měkka.
  2. Očistíme chřest, odřežeme tvrdé konce a nakrájíme ho na větší kousky.
  3. Nakrájený chřest přidáme s dvěma utřenými stroužky česneku do hrnce, opět vaříme do měkka, cca 5 minut. Několik chřestových špiček vyjmeme a necháme na dozdobení.
  4. Polévku rozmixujeme a znovu ohřejeme. Přidáme nasekanou čerstvou bazalku, osolíme, opepříme dle chuti. Chřestové špičky podélně rozpůlíme a ozdobíme jimi polévku. Dle chuti můžeme zdobit i malými kousky másla.