Chřestová polévka s bazalkou
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Brambory |
250 g |
Česnek |
12 g |
Chřest bílý |
500 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
1 g |
Vývar drůbeží |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnce dáme oloupané ma čtvrtky nakrájené brambory, vývar a uvaříme do měkka.
- Očistíme chřest, odřežeme tvrdé konce a nakrájíme ho na větší kousky.
- Nakrájený chřest přidáme s dvěma utřenými stroužky česneku do hrnce, opět vaříme do měkka, cca 5 minut. Několik chřestových špiček vyjmeme a necháme na dozdobení.
- Polévku rozmixujeme a znovu ohřejeme. Přidáme nasekanou čerstvou bazalku, osolíme, opepříme dle chuti. Chřestové špičky podélně rozpůlíme a ozdobíme jimi polévku. Dle chuti můžeme zdobit i malými kousky másla.