Krkonošské kyselo se sušenými houbami

Ingredience


Brambory 5 ks
Chlebový kvásek 250 ml
Houby sušené 50 g
Kmín drcený 2 špetka
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko plnotučné 600 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby namočíme do 150 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
  2. Namočené houby doměkka uvaříme ve vodě, v níž byly namočené. V jiném hrnci ve vodě se solí a kmínem vaříme brambory. Když jsou téměř měkké, zašleháme kvas a provaříme. Poté vlijeme uvařené houby i s vývarem, mléko a ještě chvíli vaříme.
  3. Na talířích do polévky rozdělíme rozpuštěné máslo.