Krkonošské kyselo se sušenými houbami
Ingredience
Brambory |
5 ks |
Chlebový kvásek |
250 ml |
Houby sušené |
50 g |
Kmín drcený |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
600 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Houby namočíme do 150 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
- Namočené houby doměkka uvaříme ve vodě, v níž byly namočené. V jiném hrnci ve vodě se solí a kmínem vaříme brambory. Když jsou téměř měkké, zašleháme kvas a provaříme. Poté vlijeme uvařené houby i s vývarem, mléko a ještě chvíli vaříme.
- Na talířích do polévky rozdělíme rozpuštěné máslo.