Skořicové kuře s čočkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Čočka sterilovaná 800 g
Kmín římský 4 g
Koriandr mletý 5 g
Kuřecí čtvrtky 1000 g
Máslo čerstvé 80 g
Olej olivový 80 ml
Petržel - nať 50 g
Sirup javorový 0.5 dl
Skořice mletá 20 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí čtvrtky nasolíme a rozložíme do pekáčku vymazaného máslem. V míse smícháme javorový sirup, skořici a olivový olej, směsí kuřata potřeme a zalijeme, dáme do středně vyhřáté trouby péct na 30 minut. Průběžně podléváme vypečenou šťávou. Potom nakrájíme červenou cibuli na kolečka, rozložíme okolo kuřete, pečeme ještě dalších 15 minut.
  2. Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme kmín, koriandr a prolisovaný česnek a opékáme asi 2 minuty. Sterilovanou čočku slijeme a přidáme na pánev ke koření, osolíme a úplně na mírno ohříváme 10 minut, občas zamícháme.
  3. Upečené kuře vyndáme z trouby, do šťávy vmícháme máslo a nasekanou petrželku.
  4. Čočku rozdělíme na jednotlivé talíře, na ni položíme porci kuřete a zalijeme šťávou.