Skořicové kuře s čočkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Čočka sterilovaná |
800 g |
Kmín římský |
4 g |
Koriandr mletý |
5 g |
Kuřecí čtvrtky |
1000 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Olej olivový |
80 ml |
Petržel - nať |
50 g |
Sirup javorový |
0.5 dl |
Skořice mletá |
20 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí čtvrtky nasolíme a rozložíme do pekáčku vymazaného máslem. V míse smícháme javorový sirup, skořici a olivový olej, směsí kuřata potřeme a zalijeme, dáme do středně vyhřáté trouby péct na 30 minut. Průběžně podléváme vypečenou šťávou. Potom nakrájíme červenou cibuli na kolečka, rozložíme okolo kuřete, pečeme ještě dalších 15 minut.
- Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme kmín, koriandr a prolisovaný česnek a opékáme asi 2 minuty. Sterilovanou čočku slijeme a přidáme na pánev ke koření, osolíme a úplně na mírno ohříváme 10 minut, občas zamícháme.
- Upečené kuře vyndáme z trouby, do šťávy vmícháme máslo a nasekanou petrželku.
- Čočku rozdělíme na jednotlivé talíře, na ni položíme porci kuřete a zalijeme šťávou.