Cibulová polévka se zapečenými sýrovými toasty

Ingredience


Chléb toastový 10 plátek
Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Muškátový květ 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 40% 120 g
Vývar drůbeží 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky, sýr nastrouháme, šunku nakrájíme na nudličky.
  2. V silnostěnném hrnci na 2 lžících másla zpěníme pokrájenou celou cibuli. Když zezlátne, zalijeme ji vývarem, okořeníme muškátovým květem, osolíme a vaříme zhruba deset minut.
  3. V mezičase na lžíci másla osmažíme šunku a odložíme.
  4. Toasty potřeme zbylým máslem, posypeme sýrem, vložíme do rozehřáté trouby a zapékáme, dokud toasty nezezlátnou.
  5. Do připravených talířů rozdělíme šunku, na ni vlijeme polévku a servírujeme s toasty.