Perníkové sušenky

Perníkové sušenky - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 175 g
Koření perníkové 0.5 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Mandle mleté 125 g
Máslo čerstvé 125 g
Med včelí 100 g
Mléko polotučné 4 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Ořechy vlašské 1 hrst
Tresť vanilková 0.5 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Zázvor mletý 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vanilkovou tresť, koření, med, žloutek, mléko, máslo a mleté mandle. Vařečkou nebo hnětačem zpracujeme měkké těsto.
  2. Na pracovní ploše z těsta vyválíme plát silný asi 5mm. Vykrajujeme různé tvary sušenek, urovnáme je na plech, potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme nasekanými oříšky.
  3. Perníčky pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme na plechu asi 5 minut prochladnout.