Perníkové sušenky
Ingredience
Cukr krupice |
175 g |
Koření perníkové |
0.5 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Mandle mleté |
125 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Med včelí |
100 g |
Mléko polotučné |
4 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Ořechy vlašské |
1 hrst |
Tresť vanilková |
0.5 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Zázvor mletý |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vanilkovou tresť, koření, med, žloutek, mléko, máslo a mleté mandle. Vařečkou nebo hnětačem zpracujeme měkké těsto.
- Na pracovní ploše z těsta vyválíme plát silný asi 5mm. Vykrajujeme různé tvary sušenek, urovnáme je na plech, potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme nasekanými oříšky.
- Perníčky pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme na plechu asi 5 minut prochladnout.