Polévka ze špenátu se šunkou a vejci
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Masox |
0.5 ks |
Mouka pšeničná hladká |
2.5 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
350 ml |
Špenát mražený |
0.5 balení |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
120 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vývar slepičí |
1 l |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme najemno, vejce uvaříme natvrdo, šunku nakrájíme na nudličky a na lžíci oleje osmažíme, špenát necháme mírně rozmrazit.
- V silnostěnném hrnci na tuku zpěníme cibuli. Když zesklovatí, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Rozředíme vývarem, dobře rozmícháme, přidáme špenátový protlak a vaříme s masoxem a smetanou za stálého míchání alespoň čtvrt hodiny. Hotovou polévku osolíme a podáváme v talířích, do nichž vložíme vejce nakrájená na kolečka a osmaženou šunku.