Polévka ze špenátu se šunkou a vejci

Ingredience


Cibule 1 ks
Masox 0.5 ks
Mouka pšeničná hladká 2.5 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 350 ml
Špenát mražený 0.5 balení
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 120 g
Vejce slepičí 4 ks
Vývar slepičí 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme najemno, vejce uvaříme natvrdo, šunku nakrájíme na nudličky a na lžíci oleje osmažíme, špenát necháme mírně rozmrazit.
  2. V silnostěnném hrnci na tuku zpěníme cibuli. Když zesklovatí, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Rozředíme vývarem, dobře rozmícháme, přidáme špenátový protlak a vaříme s masoxem a smetanou za stálého míchání alespoň čtvrt hodiny. Hotovou polévku osolíme a podáváme v talířích, do nichž vložíme vejce nakrájená na kolečka a osmaženou šunku.