Čokoládové uzlíčky
Ingredience
Čokoláda hořká |
75 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Likér mandlový - Amaretto |
3 polévková lžíce |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Ořechy lískové |
115 g |
Těsto filo |
4 plátek |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oříšky umeleme, přidáme k nim 1,5 lžíce moučkového cukru, likér a nastrouhanou čokoládu.
- Pláty těsta filo nakrájíme celkem na 24 stejných čtverců. Do středu každého čtverce položíme kousek připravené náplně, okraje těsta potřeme vodou a shrneme k sobě do tvaru uzlíčku. Těsto dobře přitiskneme.
- Uzlíčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný máslem) a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia.
- Po upečení každý uzlík potřeme ohřátým medem a mírně poprášíme zbylým cukrem.
- Můžeme podávat horké i vychladlé.