Čokoládové uzlíčky

Čokoládové uzlíčky - obrázek

Ingredience


Čokoláda hořká 75 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Likér mandlový - Amaretto 3 polévková lžíce
Med včelí 3 polévková lžíce
Ořechy lískové 115 g
Těsto filo 4 plátek
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oříšky umeleme, přidáme k nim 1,5 lžíce moučkového cukru, likér a nastrouhanou čokoládu.
  2. Pláty těsta filo nakrájíme celkem na 24 stejných čtverců. Do středu každého čtverce položíme kousek připravené náplně, okraje těsta potřeme vodou a shrneme k sobě do tvaru uzlíčku. Těsto dobře přitiskneme.
  3. Uzlíčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný máslem) a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia.
  4. Po upečení každý uzlík potřeme ohřátým medem a mírně poprášíme zbylým cukrem.
  5. Můžeme podávat horké i vychladlé.