Polévka ze zmrazené zeleniny

Ingredience


Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
Vývar slepičí 1.25 l
Zeleninová směs francouzská - mražená 1 balení
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V silnostěnném hrnci na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně do ní zašleháme vývar, necháme alespoň dvacet minut provařit.
  2. V mezičase uvaříme mraženou zeleninovou směs ve zhruba půl litru vody. Když je zelenina měkká, vlijeme ji i s vývarem do jíšky. Polévku zjemníme smetanou, osolíme a okořeníme muškátovým květem.