Polévka ze zmrazené zeleniny
Ingredience
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
Vývar slepičí |
1.25 l |
Zeleninová směs francouzská - mražená |
1 balení |
-
Doba přípravy: 3 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V silnostěnném hrnci na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně do ní zašleháme vývar, necháme alespoň dvacet minut provařit.
- V mezičase uvaříme mraženou zeleninovou směs ve zhruba půl litru vody. Když je zelenina měkká, vlijeme ji i s vývarem do jíšky. Polévku zjemníme smetanou, osolíme a okořeníme muškátovým květem.