Toskánské kuře
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 dl |
Kuřecí stehna |
800 g |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Olej olivový |
80 ml |
Olivy zelené |
100 g |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
400 g |
Šafrán |
5 g |
Sůl |
8 g |
Vývar zeleninový |
200 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy vsypeme hladkou mouku, sůl a pepř. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na menší kusy, obalíme v mouce, oklepeme. V pánvi nebo pekáčku, který lze použít i do trouby a přiklopit, rozpálíme olivový olej a maso zprudka opečeme ze všech stran asi 7 minut. Maso vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, papriku a na mírném ohni opékáme asi 5 minut, až je cibule měkká. Přidáme rozmixovaná rajčata, pokrájené houby, olivy, trochu šafránu. Všechno zalijeme zeleninovým vývarem s citronovou šťávou a na mírném ohni povaříme asi 2 minuty. Vrátíme do omáčky kuřecí maso, přikryjeme, dáme zapéct do středně vyhřáté trouby asi na hodinu. Podáváme s těstovinami nebo pečivem.