Toskánské kuře

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 dl
Kuřecí stehna 800 g
Mouka pšeničná hladká 100 g
Olej olivový 80 ml
Olivy zelené 100 g
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 400 g
Šafrán 5 g
Sůl 8 g
Vývar zeleninový 200 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vsypeme hladkou mouku, sůl a pepř. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na menší kusy, obalíme v mouce, oklepeme. V pánvi nebo pekáčku, který lze použít i do trouby a přiklopit, rozpálíme olivový olej a maso zprudka opečeme ze všech stran asi 7 minut. Maso vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, papriku a na mírném ohni opékáme asi 5 minut, až je cibule měkká. Přidáme rozmixovaná rajčata, pokrájené houby, olivy, trochu šafránu. Všechno zalijeme zeleninovým vývarem s citronovou šťávou a na mírném ohni povaříme asi 2 minuty. Vrátíme do omáčky kuřecí maso, přikryjeme, dáme zapéct do středně vyhřáté trouby asi na hodinu. Podáváme s těstovinami nebo pečivem.