Krůtí frikasé
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
120 g |
Krůtí křídla |
1200 g |
Olej olivový |
30 ml |
Olej stolní |
60 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
6 g |
Pomerančová kůra |
6 g |
Protlak rajčatový |
12 ml |
Rajčata |
150 g |
Šalotka |
80 g |
Sůl |
8 g |
Víno bílé |
150 ml |
Vývar telecí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Křidélka osolíme, opepříme a necháme 20 minut smažit na rozpáleném oleji.
- Poté přidáme pokrájenou šalotku a cibuli a restujeme dalších 5 minut.
- Přilijeme víno a povaříme dalších 5 minut.
- Poté přidáme pokrájená rajčata, protlak, pomerančovou kůru a vývar.
- Zakryté dusíme 40 minut.
- Odebereme přebytečný tuk, přidáme sekanou petržel, olivový olej a česnek.