Krůtí frikasé

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 120 g
Krůtí křídla 1200 g
Olej olivový 30 ml
Olej stolní 60 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 6 g
Pomerančová kůra 6 g
Protlak rajčatový 12 ml
Rajčata 150 g
Šalotka 80 g
Sůl 8 g
Víno bílé 150 ml
Vývar telecí 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Křidélka osolíme, opepříme a necháme 20 minut smažit na rozpáleném oleji.
  2. Poté přidáme pokrájenou šalotku a cibuli a restujeme dalších 5 minut.
  3. Přilijeme víno a povaříme dalších 5 minut.
  4. Poté přidáme pokrájená rajčata, protlak, pomerančovou kůru a vývar.
  5. Zakryté dusíme 40 minut.
  6. Odebereme přebytečný tuk, přidáme sekanou petržel, olivový olej a česnek.