Směs vařená z plodů moře a ryb

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Brambory 500 g
Celer - nať 4 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Jogurt nízkotučný 1.5 dl
Kukuřice sladká v nálevu 250 g
Mušle slávky 1 kg
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 kávová lžička
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
Treska uzená 225 g
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Víno bílé 1.5 dl
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mušle vydrbeme a odstraníme z nich řasy, důkladně propláchneme a každou mušli, která se při poklepu nezavře, odstraníme.
  2. Do velkého hrnce dáme nakrájenou cibuli, česnek, vodu a mušle. Přikryjeme pokličkou a na prudkém plameni vaříme 5 minut a 2x zatřeseme hrncem.
  3. Cedník pokryjeme plátnem a procedíme do mísy tekutinu z mušlí. Mušle zbavíme skořápek a skořápky vyhodíme. Tekutinu uschováme.
  4. Do hrnce dáme tresku a zeleninu, přidáme 6 dl studené vody, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni vaříme 10 minut. Vyndáme rybu, nakrájíme kůži, kosti i rybí maso na malé kousky. Tekutinu přecedíme do tekutiny z mušlí. Zeleninu uschováme.
  5. Do čistého hrnce nalijeme směs obou tekutin, přidáme sladkou kukuřici a vše uvaříme. Vmícháme škrobovou moučku a jogurt, přidáme trochu rybího vývaru, pokrájenou zeleninu a rybu. Přidáme papriku, pepř, bílé víno a polévku prohřejeme, již nevaříme. Dle chuti osolíme, posypeme petrželkou a podáváme.