Směs vařená z plodů moře a ryb
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Brambory |
500 g |
Celer - nať |
4 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Jogurt nízkotučný |
1.5 dl |
Kukuřice sladká v nálevu |
250 g |
Mušle slávky |
1 kg |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička |
Treska uzená |
225 g |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
1.5 dl |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mušle vydrbeme a odstraníme z nich řasy, důkladně propláchneme a každou mušli, která se při poklepu nezavře, odstraníme.
- Do velkého hrnce dáme nakrájenou cibuli, česnek, vodu a mušle. Přikryjeme pokličkou a na prudkém plameni vaříme 5 minut a 2x zatřeseme hrncem.
- Cedník pokryjeme plátnem a procedíme do mísy tekutinu z mušlí. Mušle zbavíme skořápek a skořápky vyhodíme. Tekutinu uschováme.
- Do hrnce dáme tresku a zeleninu, přidáme 6 dl studené vody, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni vaříme 10 minut. Vyndáme rybu, nakrájíme kůži, kosti i rybí maso na malé kousky. Tekutinu přecedíme do tekutiny z mušlí. Zeleninu uschováme.
- Do čistého hrnce nalijeme směs obou tekutin, přidáme sladkou kukuřici a vše uvaříme. Vmícháme škrobovou moučku a jogurt, přidáme trochu rybího vývaru, pokrájenou zeleninu a rybu. Přidáme papriku, pepř, bílé víno a polévku prohřejeme, již nevaříme. Dle chuti osolíme, posypeme petrželkou a podáváme.