Omáčka z kachních volat

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Cibule 180 g
Kachní sádlo 15 g
Kachní volata nakládaná 600 g
Koňak Armaňak 30 ml
Mrkev kořen 180 g
Petržel - nať 8 g
Pórek 100 g
Víno červené 100 ml
Vývar telecí 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky.
  2. Volata pokrájíme na menší kusy.
  3. Sádlo necháme rozpálit a 10 minut na něm restujeme zeleninu. Poté přidáme volata a pokrájenou slaninu. Restujeme dalších 10 minut.
  4. Přilijeme armaňak a necháme odpařit. Nakonec přilijeme víno a vývar.
  5. Zakryté dusíme 20 minut.
  6. Osolíme, opepříme, přidáme sekanou petržel a česnek.