Frikasé z divokého králíka
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule perlová |
200 g |
Divoký králík |
2500 g |
Olej stolní |
60 ml |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Sůl |
3 špetka |
Víno červené |
500 ml |
Vývar drůbeží |
200 ml |
Žampiony čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso naporcujeme na menší kusy.
- Osolíme, opepříme, osmahneme 15 minut na rozpáleném oleji.
- Přidáme pokrájené cibulky, žampiony a slaninu.
- Smažíme 15 minut, poté zaprášíme moukou a smažíme dalších 5 minut.
- Přilijeme vývar a víno, přidáme pokrájený česnek a svazek bylin.
- Přiklopené dusíme 40 minut.
- Z omáčky odebereme přebytečný tuk, osolíme a opepříme dle potřeby, posypeme sekanou petrželí.