Frikasé z divokého králíka

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule perlová 200 g
Divoký králík 2500 g
Olej stolní 60 ml
Pepř černý mletý 3 špetka
Sůl 3 špetka
Víno červené 500 ml
Vývar drůbeží 200 ml
Žampiony čerstvé 150 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso naporcujeme na menší kusy.
  2. Osolíme, opepříme, osmahneme 15 minut na rozpáleném oleji.
  3. Přidáme pokrájené cibulky, žampiony a slaninu.
  4. Smažíme 15 minut, poté zaprášíme moukou a smažíme dalších 5 minut.
  5. Přilijeme vývar a víno, přidáme pokrájený česnek a svazek bylin.
  6. Přiklopené dusíme 40 minut.
  7. Z omáčky odebereme přebytečný tuk, osolíme a opepříme dle potřeby, posypeme sekanou petrželí.