Dušená husa s jablky

Ingredience


Calvados 100 ml
Cukr moučkový 60 g
Husa domácí 1200 g
Jablka 200 g
Olej stolní 50 ml
Pepř černý mletý 3 špetka
Skořice mletá 4 g
Sůl 3 špetka
Víno jablečné 500 ml
Vývar drůbeží 0.8 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, posypeme cukrem, skořicí, zalijeme 50 ml calvadosu a necháme 30 minut marinovat.
  2. Husu osolíme, opepříme,lehce potřeme olejem a naplníme marinovanými jablky. Poté ji lehce svážeme a dáme na hodinu smažit ze všech stran na rozpálený olej. Přilijeme zbytek calvadosu, necháme 2 minuty vařit, přilijeme cidr vývar. Přiklopené dusíme 105 minut.
  3. Z omáčky odstraníme přebytečný tuk, osolíme a opepříme dle potřeby a servírujeme společně s husou a jablky.