Dušená husa s jablky
Ingredience
Calvados |
100 ml |
Cukr moučkový |
60 g |
Husa domácí |
1200 g |
Jablka |
200 g |
Olej stolní |
50 ml |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Skořice mletá |
4 g |
Sůl |
3 špetka |
Víno jablečné |
500 ml |
Vývar drůbeží |
0.8 l |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 165 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, posypeme cukrem, skořicí, zalijeme 50 ml calvadosu a necháme 30 minut marinovat.
- Husu osolíme, opepříme,lehce potřeme olejem a naplníme marinovanými jablky. Poté ji lehce svážeme a dáme na hodinu smažit ze všech stran na rozpálený olej. Přilijeme zbytek calvadosu, necháme 2 minuty vařit, přilijeme cidr vývar. Přiklopené dusíme 105 minut.
- Z omáčky odstraníme přebytečný tuk, osolíme a opepříme dle potřeby a servírujeme společně s husou a jablky.