Pikantní zelný salát s feferonkou

Ingredience


Balsamico ocet 3 polévková lžíce
Chilli paprička 2 ks
Cibule červená 1 ks
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Feferony 1 ks
Kmín římský 1 špetka
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z čerstvé a pevné hlávky bílého zelí odstraníme vnější listy. Rozpůlíme ji, vyřízneme košťál. Takto připravené zelí nakrouháme na tenké nudličky.
  2. Chilli papričky omyjeme, nakrájíme najemno. Červené feferonky také opláchneme pod tekoucí vodou, rozpůlené zbavíme semen, nakrájíme na tenké pásky.
  3. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Ve sklenici smícháme ocet s olejem, cukrem, ochutíme solí, pepřem a římským kmínem. Dobře dresink rozmícháme, aby se cukr rozpustil. Podle chuti můžeme cukr přidat.
  4. Připravíme si velkou mísu, do které dáme nakrouhané zelí, nakrájenou cibuli, feferonky a chilli papričky. Zalijeme připraveným dresinkem, vše dobře promícháme.
  5. Aby byl salát lahodný a křehký, necháme ho asi 1 hodinu odpočinout a lehce vychladit.
  6. Podáváme v malých miskách s pečivem nebo přímo jako přílohu na talíř k hlavnímu jídlu.