Pikantní zelný salát s feferonkou
Ingredience
Balsamico ocet |
3 polévková lžíce |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule červená |
1 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Feferony |
1 ks |
Kmín římský |
1 špetka |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z čerstvé a pevné hlávky bílého zelí odstraníme vnější listy. Rozpůlíme ji, vyřízneme košťál. Takto připravené zelí nakrouháme na tenké nudličky.
- Chilli papričky omyjeme, nakrájíme najemno. Červené feferonky také opláchneme pod tekoucí vodou, rozpůlené zbavíme semen, nakrájíme na tenké pásky.
- Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Ve sklenici smícháme ocet s olejem, cukrem, ochutíme solí, pepřem a římským kmínem. Dobře dresink rozmícháme, aby se cukr rozpustil. Podle chuti můžeme cukr přidat.
- Připravíme si velkou mísu, do které dáme nakrouhané zelí, nakrájenou cibuli, feferonky a chilli papričky. Zalijeme připraveným dresinkem, vše dobře promícháme.
- Aby byl salát lahodný a křehký, necháme ho asi 1 hodinu odpočinout a lehce vychladit.
- Podáváme v malých miskách s pečivem nebo přímo jako přílohu na talíř k hlavnímu jídlu.