Vývar z kančího masa
Ingredience
Cibule |
180 g |
Hřebíček |
2 g |
Kosti srnčí |
3 kg |
Mrkev kořen |
180 g |
Pepř černý celý |
2 g |
Sůl |
4 g |
Víno portské |
0.5 l |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kosti dáme do hrnce, zalijeme 3 l studené vody a vínem.
- Uvedeme k varu, přidáme pokrájenou zeleninu a koření, osolíme a opepříme.
- Vaříme na mírném plameni 3 hodiny.
- Během varu odstraňujeme tuk, je-li potřeba přiléváme vodu.
- Z hotového vývaru vyjmeme kosti a zeleninu.
- Vývar je vhodný do zvěřinových omáček a k podlévání masa.