Cumberlandská omáčka

Ingredience


Hořčice v prášku 1 špetka
Martell cognac 1 kávová lžička
Pepř cayenský 1 špetka
Pomeranče 1 ks
Šalotka 1 ks
Víno červené 4 polévková lžíce
Víno portské 2 polévková lžíce
Zázvor mletý 1 špetka
Želé rybízové 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pomerančovou kůru nastrouháme a šťávu vylisujeme.
  2. Poté kůru společně s nasekanou šalotkou povaříme v červeném víně, dokud nevznikne hustý sirup.
  3. Smícháme rybízové želé, 3lžíce pomerančové šťávy a portské víno a vmícháme do sirupu. Dochutíme koňakem, mletým zázvorem, hořčicí a pepřem.
  4. Omáčka je vhodná k paštikám z masa.