Cumberlandská omáčka
Ingredience
Hořčice v prášku |
1 špetka |
Martell cognac |
1 kávová lžička |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pomeranče |
1 ks |
Šalotka |
1 ks |
Víno červené |
4 polévková lžíce |
Víno portské |
2 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
1 špetka |
Želé rybízové |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Pomerančovou kůru nastrouháme a šťávu vylisujeme.
- Poté kůru společně s nasekanou šalotkou povaříme v červeném víně, dokud nevznikne hustý sirup.
- Smícháme rybízové želé, 3lžíce pomerančové šťávy a portské víno a vmícháme do sirupu. Dochutíme koňakem, mletým zázvorem, hořčicí a pepřem.
- Omáčka je vhodná k paštikám z masa.