Kuřecí řízky v růžové pepřové omáčce

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 300 ml
Kuřecí prsa 600 g
Likér rybízový 20 ml
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pepř růžový celý 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Solamyl - bramborový škrob 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na pánvi na 2 lžících rozehřátého másla.
  2. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na zbylém másle, podlijeme vývarem a přidáme pepř. Zvolna povaříme asi 15 minut. Potom šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody a nakonec přilijeme smetanu. Uvedeme znovu do varu a dochutíme solí, cayenským pepřem a likérem.
  3. Řízky upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.