Kuřecí řízky v růžové pepřové omáčce
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Kuřecí prsa |
600 g |
Likér rybízový |
20 ml |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pepř růžový celý |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Solamyl - bramborový škrob |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na pánvi na 2 lžících rozehřátého másla.
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na zbylém másle, podlijeme vývarem a přidáme pepř. Zvolna povaříme asi 15 minut. Potom šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody a nakonec přilijeme smetanu. Uvedeme znovu do varu a dochutíme solí, cayenským pepřem a likérem.
- Řízky upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.