Grilovaná kolečka z lilků a cuket
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cuketa |
600 g |
Feferony |
2 ks |
Lilek |
600 g |
Meduňka |
5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
5 ks |
Rajčatová pasta |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme, prolisujeme nebo naškrábeme nožem. Čerstvou meduňku a zelenou petržel krátce opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a nasekáme nadrobno.
- Zázvor nejdříve oloupeme a pak nastrouháme najemno na struhadle. Červené feferonky omyjeme, rozpůlené zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky.
- Hotovou rajčatovou salsu nebo pyré smícháme s připravenou nakrájenou zeleninou, ochutíme solí a pepřem.
- Lilky s cuketami omyjeme a nakrájíme na plátky silné necelý 1 cm. Lilek osolíme.
- Připravená kolečka lilků a cuket položíme na rošt, potřeme připravenou salsou. Grilujeme v troubě přibližně 8-10 minut.