Grilovaná kolečka z lilků a cuket

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Cuketa 600 g
Feferony 2 ks
Lilek 600 g
Meduňka 5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 5 ks
Rajčatová pasta 200 g
Sůl 1 špetka
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme, prolisujeme nebo naškrábeme nožem. Čerstvou meduňku a zelenou petržel krátce opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a nasekáme nadrobno.
  2. Zázvor nejdříve oloupeme a pak nastrouháme najemno na struhadle. Červené feferonky omyjeme, rozpůlené zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky.
  3. Hotovou rajčatovou salsu nebo pyré smícháme s připravenou nakrájenou zeleninou, ochutíme solí a pepřem.
  4. Lilky s cuketami omyjeme a nakrájíme na plátky silné necelý 1 cm. Lilek osolíme.
  5. Připravená kolečka lilků a cuket položíme na rošt, potřeme připravenou salsou. Grilujeme v troubě přibližně 8-10 minut.