Vývar z drůbežích kostí
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer - nať |
60 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
180 g |
Hřebíček |
2 g |
Kuřecí skelety |
2 ks |
Mrkev kořen |
180 g |
Pepř černý celý |
2 g |
Sůl |
4 g |
Tymián sušený |
3 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kostry zalijeme 3000ml vody, přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, koření, osolíme a opepříme.
- Vaříme na mírném plameni 2 hodiny. Naběračkou odstraníme tuk a pěnu.
- Přecezený vývar můžeme použít jako základ omáček, nebo jej podáváme s vařenými nudlemi jako polévku.