Jehněčí v rajčatové omáčce s boby
Ingredience
Boby zahradní |
300 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
180 g |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Jehněčí krkovice |
500 g |
Jehněčí kýta |
500 g |
Jehněčí plec |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
12 g |
Paprika mletá sladká |
6 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
40 ml |
Rajčata |
200 g |
Rozmarýn čerstvý |
4 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a dužinu pokrájíme.
- Česnek utřeme, cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
- Boby povaříme 2 minuty ve vroucí vodě a poté oloupeme.
- Maso pokrájíme a osmahneme deset minut na rozpáleném oleji, poté maso vyjmeme a do hrnce přidáme cibuli a česnek.
- Smažíme 5 minut, poté zaprášíme moukou a za míchání povaříme 3 minuty.
- Do dalšího hrnce dáme ohřáté víno, přidáme rajčata, vývar, protlak, koření a bylinky, osolíme a opepříme.
- Uvedeme k varu a dusíme přiklopené 80 minut.
- Uvařené maso přendáme z omáčky na talíř, do omáčky dáme pokrájená rajčata, sekanou petržel a boby.
- Přidáme zpět maso a necháme chvíli povařit.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.