Jehněčí v rajčatové omáčce s boby

Ingredience


Boby zahradní 300 g
Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 180 g
Hovězí vývar základní 400 ml
Jehněčí krkovice 500 g
Jehněčí kýta 500 g
Jehněčí plec 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 12 g
Paprika mletá sladká 6 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 40 ml
Rajčata 200 g
Rozmarýn čerstvý 4 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a dužinu pokrájíme.
  2. Česnek utřeme, cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
  3. Boby povaříme 2 minuty ve vroucí vodě a poté oloupeme.
  4. Maso pokrájíme a osmahneme deset minut na rozpáleném oleji, poté maso vyjmeme a do hrnce přidáme cibuli a česnek.
  5. Smažíme 5 minut, poté zaprášíme moukou a za míchání povaříme 3 minuty.
  6. Do dalšího hrnce dáme ohřáté víno, přidáme rajčata, vývar, protlak, koření a bylinky, osolíme a opepříme.
  7. Uvedeme k varu a dusíme přiklopené 80 minut.
  8. Uvařené maso přendáme z omáčky na talíř, do omáčky dáme pokrájená rajčata, sekanou petržel a boby.
  9. Přidáme zpět maso a necháme chvíli povařit.
  10. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.