Jehněčí v kari omáčce
Ingredience
Banány |
80 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
180 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Jablka |
50 g |
Jehněčí plec |
1500 g |
Kari koření |
24 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
12 g |
Olej stolní |
50 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
200 ml |
Zázvor celý |
10 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso očistíme od přebytečného tuku a pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Ty osmahneme na rozpáleném oleji po dobu deseti minut. Maso vyjmeme z pánve a necháme okapat.
- Cibuli pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na pánvi po mase, dusíme 8 minut. Přidáme kari a mouku, necháme dusit 5 minut. Přidáme oloupaná a semínek zbavená rajčata a utřený česnek, zázvor a 200 ml vody. Dusíme 2 minuty, přidáme maso, rozmačkaný banán a oloupané pokrájené jablko. Promícháme a dusíme přiklopené 75 minut.
- Hotovou omáčku zakápneme citronovou šťávou.