Jehněčí v kari omáčce

Ingredience


Banány 80 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 180 g
Citronová šťáva 40 ml
Jablka 50 g
Jehněčí plec 1500 g
Kari koření 24 g
Mouka pšeničná hladká T 650 12 g
Olej stolní 50 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 200 g
Sůl 2 špetka
Voda pitná 200 ml
Zázvor celý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme od přebytečného tuku a pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Ty osmahneme na rozpáleném oleji po dobu deseti minut. Maso vyjmeme z pánve a necháme okapat.
  2. Cibuli pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na pánvi po mase, dusíme 8 minut. Přidáme kari a mouku, necháme dusit 5 minut. Přidáme oloupaná a semínek zbavená rajčata a utřený česnek, zázvor a 200 ml vody. Dusíme 2 minuty, přidáme maso, rozmačkaný banán a oloupané pokrájené jablko. Promícháme a dusíme přiklopené 75 minut.
  3. Hotovou omáčku zakápneme citronovou šťávou.