Králík s hořčičnou omáčkou
Ingredience
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Hrozinky |
3 polévková lžíce |
Králičí maso |
800 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
150 ml |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozinky necháme namáčet v 50ml zeleninového vývaru. Králičí stehna omyjeme, osolíme a opepříme.
- V pánvi rozpálíme olej a máslo a maso z obou stran dohněda opečeme. Zalijeme zbývajícím vývarem, zakryjeme a asi 30minut podusíme, dokud maso není měkké.
- Poté přimícháme hořčici, rozinky a zakysanou smetanu. Omáčku můžeme zahustit škrobovou moučkou.
- Petrželku omyjeme, necháme okapat, nasekáme najemno.
- Králíka podáváme s omáčkou. Jako přílohu použijeme např. vařený brambor a glazovanou mrkev a posypeme petrželkou.