Králík s hořčičnou omáčkou

Ingredience


Hořčice 2 polévková lžíce
Hrozinky 3 polévková lžíce
Králičí maso 800 g
Máslo čerstvé 40 g
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 150 ml
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozinky necháme namáčet v 50ml zeleninového vývaru. Králičí stehna omyjeme, osolíme a opepříme.
  2. V pánvi rozpálíme olej a máslo a maso z obou stran dohněda opečeme. Zalijeme zbývajícím vývarem, zakryjeme a asi 30minut podusíme, dokud maso není měkké.
  3. Poté přimícháme hořčici, rozinky a zakysanou smetanu. Omáčku můžeme zahustit škrobovou moučkou.
  4. Petrželku omyjeme, necháme okapat, nasekáme najemno.
  5. Králíka podáváme s omáčkou. Jako přílohu použijeme např. vařený brambor a glazovanou mrkev a posypeme petrželkou.