Těsto na koláčky kynuté

Ingredience


Cukr moučkový 25 g
Droždí sušené 12 g
Máslo čerstvé 250 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká 500 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si uděláme kvásek. Do vlažného mléka nasypeme sušené droždí, přidáme špetku cukru, necháme na teplém místě vzejít.
  2. Do mísy nasypeme mouku, přisypeme cukr, sůl, přidáme máslo, vejce, všechny suroviny spolu promícháme. Přilijeme kvásek, zapracujeme do těsta, mísu překryjeme utěrkou, dáme na teplé místo vykynout. Těsto bude kynout podle teploty 1 až 1,5 hodiny.
  3. Z těsta tvoříme koláčky nebo briošky s různými náplněmi podle chuti.