Těsto na koláčky kynuté
Ingredience
Cukr moučkový |
25 g |
Droždí sušené |
12 g |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Nejdříve si uděláme kvásek. Do vlažného mléka nasypeme sušené droždí, přidáme špetku cukru, necháme na teplém místě vzejít.
- Do mísy nasypeme mouku, přisypeme cukr, sůl, přidáme máslo, vejce, všechny suroviny spolu promícháme. Přilijeme kvásek, zapracujeme do těsta, mísu překryjeme utěrkou, dáme na teplé místo vykynout. Těsto bude kynout podle teploty 1 až 1,5 hodiny.
- Z těsta tvoříme koláčky nebo briošky s různými náplněmi podle chuti.