Krémová polévka z lišek
Ingredience
Brambory |
100 g |
Cibule |
2 ks |
Cuketa |
50 g |
Lišky sušené |
100 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Řeřicha |
1 polévková lžíce |
Sherry brandy |
2 cl |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
3 dl |
Kmín mletý |
0.5 kávová lžička |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené lišky na 1/2 hodiny namočíme do 2-3 dl studené vody. Potom je scedíme a pokrájíme. Oloupanou cibuli, cuketu a brambory omyjeme a pokrájíme na kostičky. Z omyté řeřichy otrháme lístky a odložíme je na ozdobu.
- V hrnci na olivovém olej zpěníme cibuli, přimícháme lišky, sůl, sladkou a pálivou papriku a krátce osmažíme. Přilijeme 2 cl Sherry brandy a 1 litr houbového bujonu, vsypeme brambory, cukety a pomalu vaříme 10-15 minut. Když jsou houby a brambory měkké, polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme ji na pyré.
- Dochutíme solí, pepřem, posypeme řeřichou a podáváme.