Krémová polévka z lišek

Ingredience


Brambory 100 g
Cibule 2 ks
Cuketa 50 g
Lišky sušené 100 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Řeřicha 1 polévková lžíce
Sherry brandy 2 cl
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 3 dl
Kmín mletý 0.5 kávová lžička
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené lišky na 1/2 hodiny namočíme do 2-3 dl studené vody. Potom je scedíme a pokrájíme. Oloupanou cibuli, cuketu a brambory omyjeme a pokrájíme na kostičky. Z omyté řeřichy otrháme lístky a odložíme je na ozdobu.
  2. V hrnci na olivovém olej zpěníme cibuli, přimícháme lišky, sůl, sladkou a pálivou papriku a krátce osmažíme. Přilijeme 2 cl Sherry brandy a 1 litr houbového bujonu, vsypeme brambory, cukety a pomalu vaříme 10-15 minut. Když jsou houby a brambory měkké, polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme ji na pyré.
  3. Dochutíme solí, pepřem, posypeme řeřichou a podáváme.