Těsto sýrové
Ingredience
Máslo čerstvé |
380 g |
Mléko plnotučné |
1000 ml |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Sůl |
15 g |
Sýr Gruyére |
200 g |
Vejce slepičí |
15 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme sůl, přidáme máslo a jakmile se rozpustí, hrnec odstavíme. Pomalu za stálého míchání přisypeme mouku. Mícháme, dokud se mouka nespojí s máslem a nepřestane se lepit. Do chladnoucího těsta postupně zapracujeme všechna vejce a nakonec vmícháme strouhaný sýr.
- Z tohoto těsta můžeme tvořit sýrové koláčky nebo placičky.