Králík na medvědím česneku

Ingredience


Česnek medvědí 60 g
Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Hovězí vývar základní 400 ml
Králičí maso 1 kg
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno bílé 125 ml
Zakysaná smetana 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králíka omyjeme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na poloviny.
  2. Přivedeme k varu bílé víno s polovinou masového vývaru, vložíme maso, cibuli, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a zvolna vaříme cca 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Poté maso vyjmeme a uchováváme horké.
  3. Vývar scedíme přes síto, přidáme zbylý vývar a přivedeme k varu. Vmícháme mouku utřenou s máslem a zvolna asi 5minut provaříme.
  4. Medvědí česnek očistíme, nakrájíme na nudličky a se zakysanou smetanou přimícháme do omáčky. Dochutíme solí a lžičkou citronové šťávy. Vložíme hotové maso, prohřejeme a ihned podáváme.