Králík na medvědím česneku
Ingredience
Česnek medvědí |
60 g |
Cibule |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Králičí maso |
1 kg |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
125 ml |
Zakysaná smetana |
300 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Králíka omyjeme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na poloviny.
- Přivedeme k varu bílé víno s polovinou masového vývaru, vložíme maso, cibuli, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a zvolna vaříme cca 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Poté maso vyjmeme a uchováváme horké.
- Vývar scedíme přes síto, přidáme zbylý vývar a přivedeme k varu. Vmícháme mouku utřenou s máslem a zvolna asi 5minut provaříme.
- Medvědí česnek očistíme, nakrájíme na nudličky a se zakysanou smetanou přimícháme do omáčky. Dochutíme solí a lžičkou citronové šťávy. Vložíme hotové maso, prohřejeme a ihned podáváme.