Zeleninová podzimní polévka

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Brambory 2 ks
Česnek 18 g
Cibule 2 ks
Jablka 2 ks
Kari koření 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 60 g
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 1 g
Pomeranče 1 ks
Rajčata 800 g
Sůl 10 g
Vývar drůbeží 1.8 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, brambory a mrkev nakrájené na větší kostky, 3 utřené stroužky česneku a necháme cca 5 minut zpěnit.
  2. Přisypeme kari, oloupanou kůru z 1 pomeranče, přilijeme vývar, nakrájená konzervovaná rajčata, na kostky nakrájená sladší jablka, sušenou bazalku, sůl, pepř.
  3. Vaříme zvolna pod pokličkou cca 30 minut do změknutí.
  4. Vyjmeme pomerančovou kůru a rozmixujeme, přilijeme šťávu z 1 pomeranče.
  5. Zdobíme např. bylinkovými krutony.