Zeleninová podzimní polévka
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Brambory |
2 ks |
Česnek |
18 g |
Cibule |
2 ks |
Jablka |
2 ks |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pomeranče |
1 ks |
Rajčata |
800 g |
Sůl |
10 g |
Vývar drůbeží |
1.8 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, brambory a mrkev nakrájené na větší kostky, 3 utřené stroužky česneku a necháme cca 5 minut zpěnit.
- Přisypeme kari, oloupanou kůru z 1 pomeranče, přilijeme vývar, nakrájená konzervovaná rajčata, na kostky nakrájená sladší jablka, sušenou bazalku, sůl, pepř.
- Vaříme zvolna pod pokličkou cca 30 minut do změknutí.
- Vyjmeme pomerančovou kůru a rozmixujeme, přilijeme šťávu z 1 pomeranče.
- Zdobíme např. bylinkovými krutony.