Zeleninová minestra

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 6 g
Cibule 1 ks
Fazole 125 g
Kapusta hlávková 125 g
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 g
Pórek 250 g
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Rýže arborio 2 polévková lžíce
Sůl 1 g
Sýr Parmezán 20 g
Vývar drůbeží 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tmavé fazole dáme na noc namočit do velké mísy s vodou. Fazole scedíme, dáme do hrnce, zalijeme čerstvou vodou a vaříme do měkka.
  2. V jiném kastrolu zpěníme na troše oleje nadrobno nakrájenou cibuli, 2 na kousky nakrájené řapíky celeru, na kostičky nakrájenou mrkev a vše cca 3 minuty opékáme.
  3. Přidáme rajčata z konzervy bez šťávy, protlak, 1 utřený stroužek česneku, sůl a pepř. Dusíme pod pokličkou cca 20 minut.
  4. Přidáme vývar, na tenká kolečka nakrájený pórek, nadrobno nakrájenou hlávkovou kapustu, rýži a vaříme ještě cca 20 minut.
  5. Přidáme zcezené fazole.
  6. Na talíři postrouháme parmezánem.