Zeleninová minestra
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
6 g |
Cibule |
1 ks |
Fazole |
125 g |
Kapusta hlávková |
125 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pórek |
250 g |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Rýže arborio |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 g |
Sýr Parmezán |
20 g |
Vývar drůbeží |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tmavé fazole dáme na noc namočit do velké mísy s vodou. Fazole scedíme, dáme do hrnce, zalijeme čerstvou vodou a vaříme do měkka.
- V jiném kastrolu zpěníme na troše oleje nadrobno nakrájenou cibuli, 2 na kousky nakrájené řapíky celeru, na kostičky nakrájenou mrkev a vše cca 3 minuty opékáme.
- Přidáme rajčata z konzervy bez šťávy, protlak, 1 utřený stroužek česneku, sůl a pepř. Dusíme pod pokličkou cca 20 minut.
- Přidáme vývar, na tenká kolečka nakrájený pórek, nadrobno nakrájenou hlávkovou kapustu, rýži a vaříme ještě cca 20 minut.
- Přidáme zcezené fazole.
- Na talíři postrouháme parmezánem.