Pizza s parmskou šunkou a rukolou

Ingredience


Droždí 15 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Mozzarella 250 g
Olej olivový 5 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 600 g
Rukola 1 hrst
Sůl 3 špetka
Šunka parmská 8 plátek
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme těsto. Smícháme moukou s 1/2 lžičkou soli. Droždí rozdrobíme, smícháme se 150 ml vlažné vody a spolu s 1 lžící oleje přidáme k mouce. Vypracujeme vláčné těsto, které se nesmí lepit na prsty. Vytvoříme kouli, zakryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.
  2. Mezitím spaříme rajčata vroucí vodou, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rozpálíme 2 lžíce oleje a rajčata s oreganem na něm cca 10 minut podusíme. Ochutíme solí, pepřem a necháme zchladnout. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.
  3. Troubu rozpálíme na 250 °C. Dva plechy potřeme olejem. Vykynuté těsto ještě jednou zpracujeme a rozdělíme na 8 dílů. Každou část rozložíme na placku se silnějším okrajem a dáme na plech. Potřeme rajčatovou omáčkou, pokapeme olejem a zapečeme cca 5 minut. Poté na pizzy rozdělíme sýr, opět pokapeme a pečeme dalších 5-7 minut.
  4. Rukolu opláchneme a osušíme. Hotové pizzy dozdobíme rukolou a plátkem šunky a ihned horké podáváme.