Rýžová omeleta se šunkou

Ingredience


Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rýže dušená 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 125 g
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 120 ml
Citrony 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou rýži povaříme v kastrůlku ve 120 ml osolené vody pod pokličkou asi 20 minut, aby se vsákla všechna tekutina. Vejce rozšleháme a vmícháme do nich vařenou rýži, na kostičky nakrájenou šunku a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme ochucená vejce s rýží a necháme zvolna ztuhnout. Potom omeletu obrátíme a opečeme po druhé straně.
  3. Upečenou omeletu nakrájíme na porce a podáváme s dílky citronu.