Rýžová omeleta se šunkou
Ingredience
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rýže dušená |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
125 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
120 ml |
Citrony |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchnutou rýži povaříme v kastrůlku ve 120 ml osolené vody pod pokličkou asi 20 minut, aby se vsákla všechna tekutina. Vejce rozšleháme a vmícháme do nich vařenou rýži, na kostičky nakrájenou šunku a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.
- Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme ochucená vejce s rýží a necháme zvolna ztuhnout. Potom omeletu obrátíme a opečeme po druhé straně.
- Upečenou omeletu nakrájíme na porce a podáváme s dílky citronu.