Vietnamské závitky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 1 ks
Cukr palmový 1 kávová lžička
Garnát obecný 100 g
Koriandr čerstvý 0.5 hrst
Kuřecí maso vařené 100 g
Máta 0.5 hrst
Mrkev kořen 1 ks
Ocet rýžový 2 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej sezamový 2 kávová lžička
Omáčka rybí 5 polévková lžíce
Ořechy burské pražené 2 polévková lžíce
Rýžový papír 16 ks
Salát hlávkový 1 ks
Zázvor celý 1 ks
Nudle rýžové 25 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýžové papíry dáme vždy 2 k sobě a ponoříme do vlažné vody, aby zvláčněly. Po vyjmutí rozložíme zdvojené vedle sebe na pracovní plochu a zakryjeme vlhkou utěrkou.
  2. Na náplň nejprve zalijeme rýžové nudle vroucí vodou a krátce necháme nabobtnat. Salát propláchneme a osušíme. Cibulku nakrájíme na tenké proužky. Čtvrtinu okurky odkrojíme, oloupeme, odstraníme semínka a spolu s očištěnou mrkví nakrájíme na tenké nudličky. Zbytek okurky nasekáme na kolečka.
  3. Nudle slijeme, necháme okapat a nůžkami nastříháme. Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s nudlemi, uvařenými a vyloupanými garnáty, zeleninovými nudličkami, cibulí a sezamovým olejem.
  4. Na každý rýžový papír položíme list salátu, do středu lžíci náplně a několik lístků bylinek. Obě strany přeložíme do středu, stiskneme a srolujeme. Závitky obložíme zbytkem salátu, okurkovými kolečky a bylinkami.
  5. Na dip očistíme chilli papričku, odstraníme semínka, oloupeme česnek a zázvor. Společně s praženými burskými oříšky vše najemno nasekáme. Smícháme rybí omáčku, ocet a cukr, přidáme nasekané přísady, důkladně promícháme a podáváme k závitkům.