Vietnamské závitky
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Cukr palmový |
1 kávová lžička |
Garnát obecný |
100 g |
Koriandr čerstvý |
0.5 hrst |
Kuřecí maso vařené |
100 g |
Máta |
0.5 hrst |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet rýžový |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej sezamový |
2 kávová lžička |
Omáčka rybí |
5 polévková lžíce |
Ořechy burské pražené |
2 polévková lžíce |
Rýžový papír |
16 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Zázvor celý |
1 ks |
Nudle rýžové |
25 g |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýžové papíry dáme vždy 2 k sobě a ponoříme do vlažné vody, aby zvláčněly. Po vyjmutí rozložíme zdvojené vedle sebe na pracovní plochu a zakryjeme vlhkou utěrkou.
- Na náplň nejprve zalijeme rýžové nudle vroucí vodou a krátce necháme nabobtnat. Salát propláchneme a osušíme. Cibulku nakrájíme na tenké proužky. Čtvrtinu okurky odkrojíme, oloupeme, odstraníme semínka a spolu s očištěnou mrkví nakrájíme na tenké nudličky. Zbytek okurky nasekáme na kolečka.
- Nudle slijeme, necháme okapat a nůžkami nastříháme. Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s nudlemi, uvařenými a vyloupanými garnáty, zeleninovými nudličkami, cibulí a sezamovým olejem.
- Na každý rýžový papír položíme list salátu, do středu lžíci náplně a několik lístků bylinek. Obě strany přeložíme do středu, stiskneme a srolujeme. Závitky obložíme zbytkem salátu, okurkovými kolečky a bylinkami.
- Na dip očistíme chilli papričku, odstraníme semínka, oloupeme česnek a zázvor. Společně s praženými burskými oříšky vše najemno nasekáme. Smícháme rybí omáčku, ocet a cukr, přidáme nasekané přísady, důkladně promícháme a podáváme k závitkům.