Sýrová tortilla s omáčku z tomatillos

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička zelená 2 ks
Cibule 1 ks
Gouda 60 g
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Olej olivový 8 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata zelená 300 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 75 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme mouku, špetku soli, kypřicí prášek, 2 lžíce oleje a 75 ml teplé vody. Těsto hněteme cca 10 minut, dokud není vláčné. Poté necháme 20 minut odpočinout.
  2. Sýr nahrubo nastrouháme. Na omáčku oloupeme česnek a cibuli a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a nasekáme. Vše pak rozmixujeme v mixéru na pyré. Přidáme nakrájená zelená rajčata a ještě promixujeme. Osolíme, opepříme a dochutíme koriandrem.
  3. Těsto rozdělíme na 4 díly a na pomoučeném vále rozválíme na tenké placky. Každou posypeme sýrem, přeložíme na čtvrtku, stiskneme, znovu vyválíme a okraje přimáčkneme.
  4. V pánvi postupně rozpálíme olej a každou tortillu smažíme z obou stran cca 4 minuty dokřupava. Podáváme ještě horké, se studenou zelenou omáčkou.