Sýrová tortilla s omáčku z tomatillos
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička zelená |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Gouda |
60 g |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g |
Olej olivový |
8 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata zelená |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
75 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme mouku, špetku soli, kypřicí prášek, 2 lžíce oleje a 75 ml teplé vody. Těsto hněteme cca 10 minut, dokud není vláčné. Poté necháme 20 minut odpočinout.
- Sýr nahrubo nastrouháme. Na omáčku oloupeme česnek a cibuli a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a nasekáme. Vše pak rozmixujeme v mixéru na pyré. Přidáme nakrájená zelená rajčata a ještě promixujeme. Osolíme, opepříme a dochutíme koriandrem.
- Těsto rozdělíme na 4 díly a na pomoučeném vále rozválíme na tenké placky. Každou posypeme sýrem, přeložíme na čtvrtku, stiskneme, znovu vyválíme a okraje přimáčkneme.
- V pánvi postupně rozpálíme olej a každou tortillu smažíme z obou stran cca 4 minuty dokřupava. Podáváme ještě horké, se studenou zelenou omáčkou.