Plněné skopové žaludky
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
180 g |
Jehněčí maso mleté |
300 g |
Mrkev kořen |
60 g |
Olej stolní |
50 ml |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Protlak rajčatový |
12 ml |
Rajčata |
50 g |
Skopový žaludek |
1500 g |
Strouhanka |
30 g |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
300 ml |
Vývar drůbeží |
600 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 250 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Žaludky dobře omyjeme, rozkrájíme na trojúhelníky o délce hran 8 cm.
- Odkrojky ze žaludků smícháme s pokrájenou 1 cibulí, masem, česnekem, posekanou petrželí a pažitkou, strouhankou, vejcem, solí a pepřem.
- Nádivkou naplníme trojúhelníky, zabalíme, propícháme párátky a ovážeme pevně nití.
- Nakrájíme zbylou cibuli, mrkev a slaninu.
- Vše osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme balíčky ze žaludků, podlijeme vínem.
- Povaříme 10 minut, poté přidáme protlak, pokrájené rajče, svazek bylinek a vývar.
- Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 4 hodiny.