Plněné skopové žaludky

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 180 g
Jehněčí maso mleté 300 g
Mrkev kořen 60 g
Olej stolní 50 ml
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 10 g
Protlak rajčatový 12 ml
Rajčata 50 g
Skopový žaludek 1500 g
Strouhanka 30 g
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 300 ml
Vývar drůbeží 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žaludky dobře omyjeme, rozkrájíme na trojúhelníky o délce hran 8 cm.
  2. Odkrojky ze žaludků smícháme s pokrájenou 1 cibulí, masem, česnekem, posekanou petrželí a pažitkou, strouhankou, vejcem, solí a pepřem.
  3. Nádivkou naplníme trojúhelníky, zabalíme, propícháme párátky a ovážeme pevně nití.
  4. Nakrájíme zbylou cibuli, mrkev a slaninu.
  5. Vše osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme balíčky ze žaludků, podlijeme vínem.
  6. Povaříme 10 minut, poté přidáme protlak, pokrájené rajče, svazek bylinek a vývar.
  7. Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 4 hodiny.