Štědrovečerní polévka z nálevu z kysaného zelí s houbami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Houby sušené 30 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Slanina vepřová 60 g
Smetana zakysaná 14% 250 ml
Šťáva z kysaného zelí 1 l
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby necháme alespoň hodinu namočené ve 250 ml vody, česnek utřeme se špetkou soli, cibuli najemno nakrájíme, slaninu nakrájíme na kostičky.
  2. Houby i s vodou dáme vařit s nálevem ze zelí a vaříme, dokud nejsou houby měkké. Poté vlijeme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku a vaříme alespoň deset minut.
  3. V mezičase na sádle osmažíme cibuli, na jiné pánvi vyškvaříme slaninu. Cibuli i slaninu vlijeme do polévky, přidáme česnek a pepř. Dobře promícháme a podáváme.